Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

In het nieuws

Iedereen zou dingen in het verleden anders doen met de wijsheid van nu.

Wat zou Debby Nota, eigenaar van Bos- en Meerzicht, nu anders doen?

“Ik heb HBO-v gedaan en al vrij snel daarna ben ik een managementopleiding gaan doen, omdat daar mijn interesse lag Ik had al vroeg leidinggevende functies en (oen ik begin 30 was, ben ik voor mezelf begonnen met het opzetten van een psychiatrische thuiszorgorganisatie, samen met een collega. Daarvoor heb ik de opleiding Bedrijfskunde gevolgd en afgerond. Het ging al snel heel goed met het bedrijf; binnen no-time waren er 60 mensen aan het werk. Maar na vijf jaar heb ik mijn aandelen verkocht. Met mijn managementachtergrond was ik degene die ging over kwaliteitskeurmerken en zorggelden binnenhalen, maar ik zag geen cliënten meer en ik wilde weer terug naar het contact met mensen. Toen zag ik een vacature voor de particuliere zorginstelling Bos- en Meerzicht, ze waren op zoek naar mensen met een verpleegkundige achtergrond én met ervaring in ondernemen. Ik dacht: hier moet ik gewoon zitten. Ik ben aangenomen en dat is nu zo’n vijf jaar geleden.

Bos- en Meerzicht verzorgt, particuliere ouderenzorg in een kleinschalige omgeving. We hebben een dagopvang, een zorghotel en een hospice. Mijn ambitie is om te excelleren in wat we doen, ik wil niet heel groot worden, ik wel graag de beste worden in wat we doen. Het kwetsbare van een kleinschalige zorginstelling is dat je vaak niet alles in huis hebt, maar dat je wel goede zorg moet organiseren. Je moet mee met de zorgvraag en dicht bij de mensen blijven zitten; groot zijn in je kleinschaligheid. Als ik terugkijk op mijn carrière tot nu toe, is mijn leermoment absoluut geweest om dicht bij mezelf te blijven. Als je al vrij jong manager wordt, kan het lastig zijn om in jezelf en je eigen visie te geloven. Wanneer iedereen rechts gaat en jij wilt als enige links, dan is het zeker als je jong bent lastig om in jezelf te blijven geloven, inmiddels ben ik daar beter in geworden. Verder moet ik er erg voor waken om de dingen die een ander kan doen, ook bij een ander te laten. Ik trek werkzaamheden heel erg naar me toe en dat is gewoon niet nodig. Hard werken is niet erg maar slim werken is beter. Anders werk ik teveel. Ik moet datgene doen waar ik goed in ben – de grote lijnen uitzetten – en de details aan anderen overlaten. Dat blijft een leerpunt voor mij.”

Bos en Meerzicht . In het nieuws

‘Hard werken is niet erg, maar slim werken is beter’.